E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έρχονται οι αληθινοί Robocop! Η Βραζιλία επένδυσε 7 εκ. ευρώ για να τoυς αποκτήσει

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013


 
Τεράστια επένδυση έχει κάνει η Βραζιλιάνικη κυβέρνηση, με σκοπό την καλύτερη δημόσια ασφάλεια της χώρας. Μάλιστα, ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει θυμίζει κάτι από τα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλυγουντ, με τα ρομπότ να παίρνουν τον ρόλο των αστυνομικών!
Η επένδυση για τη δημιουργία των iRobot Corp έχει στοιχίσει πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώκαι πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι το 2014, όταν και ο νέος Πάπας θα επισκεφτεί τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.
Το iRobot 510 PackBots φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη Μασαχουσέτη, από την εταιρεία ρομποτικής iRobot, που ειδικεύεται στα συστήματα άμυνας και ασφάλειας, και έχει προμηθεύσει πολλές χώρες με τα προϊόντα της. Κάποια από αυτά, μάλιστα, έχουν χρησιμοποιηθεί και τον εμπόλεμη ζώνη του Ιράκ.
Τα συγκριμένα ρομπότ, θα βοηθήσουν τις Αρχές της Βραζιλίας να εντοπίζουν την ύπαρξη εκρηκτικών υλικών αλλά και να ανοίγουν τον δρόμο, όπου είναι απαραίτητο.
Μετά την υπογραφή των συβάσεων συνεργασίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την εταιρεία, ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της iRobot, Φρανκ Γουίλσον δήλωσε: «Η εταιρείας μας συνεχίζει τη διεθνή εξάπλωσή της και η Βραζιλία αποτελεί μια σημαντική αγορά για τα μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους τα οποία και κατασκευάζουμε».
Και συνέχισε: «Στην iRobot είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παρέχουμε αστική ασφάλεια με την τεχνολογία μας στη Βραζιλία, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για μεγάλα event, όπως το Mundial του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016».

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger