E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ιορδανία: Δεν έχεις κανένα πρόβλημα αν σκοτώσεις την γυναίκα η την αδερφή σου

Σάββατο 20 Απριλίου 2013


Η δολοφονία της αδερφής η της γυναίκας η της κόρης κάποιου σε σχέση ποινών με μια δολοφονία με κάποιον άγνωστο είναι πιο ήπιες εφόσον έγινε η δολοφονία για θέματα τιμής.

Ένας σοβαρός λόγος για να σκοτώσεις την γυναίκα σου είναι επειδή αυτή σταμάτησε να φοράει την μπούργκα.Άλλος ένας σοβαρός λόγος είναι επειδή κοίταξε κάποιον κατάματα στον δρόμο.

Έγκλημα!

Αυτό συμβαίνει δυστυχώς και σε άλλες χώρες όπως το Πακιστάν,η Τουρκία και το Ιράν και να σημειώσουμε ότι όλες αυτές οι χώρες αποτελούνται από μουσουλμανικό θρήσκευμα.

Το 2009 δημιουργήθηκε μια φεμινιστική ομάδα γυναικών στην Ιορδανία κατά των "εγκλημάτων τιμής" με το όνομα "Καμία Τιμή Στο Έγκλημα" και ενεργεί με νομική κατεύθυνση για την αλλαγή της νομοθεσίας και την αύξηση των ποινών των δολοφόνων.

Αυτή τη στιγμή η ποινή στο δικαστήριο Ιορδανίας για φόνο με θέματα τιμής, μπορεί και να σημαίνει φυλάκιση 6 μηνών.

Η άλλη κατεύθυνση που ακολουθεί η ομάδα είναι η επαφή με γυναίκες που κακοποιούνται καθημερινά και η διάδοση του ανθρώπινου δικαιώματος προς την γυναίκα από την πατριαρχική κοινωνία.

Να σημειώσουμε ότι οι γυναίκες στην Ιορδανία μεγαλώνουν μαθαίνοντας από παιδιά οτι ο άντρας αποφασίζει για εκείνες.Κάποιες κοπέλες 16 ετών είχαν την τύχη για παράδειγμα,να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους με κάποιον άντρα και την οικογένεια του μόνο και μόνο επειδή ο πατέρας της χρώσταγε λεφτά σε αυτόν τον άντρα και με αυτόν τον τρόπο ξεχρέωσε.Κάποιες από αυτές τις κοπέλες βρέθηκαν σφαγιασμένες με αρρωστημένο τρόπο για κάποιον ηλίθιο λόγο.





Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger