E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η ΕΚΚΛΗΣΗ-ΣΟΚ για ΒΟΗΘΕΙΑ της Πηγής Δεβετζή!

Σάββατο 20 Απριλίου 2013



Τον δικό της προσωπικό αγώνα δίνει η Πηγή Δεβετζή που εδώ και λίγες μέρες με όποιο τρόπο μπορεί προσπαθεί να βοηθήσει την συναθλήτρια της... που δίνει μάχη ζωής!

Μια κοινοποίηση στο τοίχο της στο Facebook και μια παράκληση για βοήθεια από τον Πηγή Δεβετζή, φέρνει στα φώτα της δημοσιότητας ένα θέμα-υγείας που έχει προκαλέσει σοκ στον αθλητικό χώρο και όχι μόνο.

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η 23χρονη Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Μαριάννα Ζαχαριάδη, η οποία δίνει αγώνα για τη ζωή της τα τελευταία δύο χρόνια, όταν σε ηλικία 21 χρονών διαγνώστηκε με λέμφωμα Χότσκινς.

Τότε που, όπως μας είπε, η ζωή της πήρε μια άλλη πορεία. Όλα ξεκίνησαν όταν ένιωσε, εντελώς ξαφνικά,ότι οι προπονήσεις άρχισαν να την εξουθενώνουν, χωρίς λόγο. Όταν έφτασε η στιγμή που δεν μπορούσε να προπονηθεί, έκανε κάποιες ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες όμως δεν έδωσαν απάντηση στο πρόβλημά της.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι συνέβαινε. Όλα ξεκαθάρισαν τρεις μήνες μετά, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος. «Τότε οι εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχω από το λέμφωμα Χότσκινς" μας είπε η αθλήτρια.

Η ζωή της άλλαξε ριζικά απ' εκείνη τη στιγμή. Πολύ σύντομα, το νοσοκομείο έγινε το δεύτερό της σπίτι. «Πέρασα σχεδόν ένα χρόνο στο νοσοκομείο. Πήρα ό, τι υπήρχε σε φάρμακο, όμως κανένα δε βελτίωσε την κατάστασή μου».

Το επόμενο βήμα ήταν οι ακτινοβολίες στο εξωτερικό, τις οποίες ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό: «Πηγαινοέρχομαι Ελλάδα – Γερμανία, εδώ και λίγο καιρό. Μετά και τις ακτινοβολίες, ό, τι είναι να γίνει θα γίνει».

Η 23χρονη αθλήτρια βρίσκεται αυτό τον καιρό στο σπίτι της στην Αθήνα όπου μεγάλωσε, έχοντας δίπλα της άγρυπνους «φρουρούς» τον πατέρα, τη θεία και τη νονά της. Οι τρεις τους είναι η μόνη συντροφιά που έχει στον δύσκολο αυτό αγώνα που δίνει με τον καρκίνο. Έχοντας πια φθάσει τα 43 κιλά, κι έχοντας παραλύσει από τη χορήγηση του τελευταίου φαρμάκου, έχει κλειστεί στο σπίτι.

Η μόνη επαφή της με τον έξω κόσμο, είναι το τηλέφωνο, που κι αυτό σταμάτησε να χτυπά εδώ και πολύ καιρό. «Νιώθω πολύ μόνη. Στην αρχή σε σκέφτονται συχνά, μετά σε θυμούνται πού και πού και μετά εξαφανίζονται», μας είπε η νεαρή αθλήτρια, εκφράζοντας το μεγάλο της παράπονο που δεν βρίσκεται κοντά της κανένα φιλικό της πρόσωπο, ακόμη και άνθρωποι που την ξέρουν από μικρό παιδί.

Σε αντίθεση με τα φιλικά της πρόσωπα, οι συνάδελφοι, ο προπονητής της και η ΚΟΕΑ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού), τη στηρίζουν με κάθε τρόπο. Οι πρώτοι εμψυχώνοντάς την και η ΚΟΕΑ με παροχή χρηματικής βοήθειας, καθώς ο πατέρας της είναι συνταξιούχος και τα έσοδά τους σχεδόν μηδαμινά.

Όπως μας ανέφερε όμως η νεαρή αθλήτρια, με τρεμάμενη φωνή, η υπομονή και η ελπίδα της έχουν εξαντληθεί: «Πλέον λειτουργεί μόνο ο ένας μου πνεύμονας, και οι ελπίδες μου μειώνονται μέρα παρά μέρα».

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τη Μαριάννα, μπορούν να κάνουν τη δική τους εισφορά στους εξής λογαριασμούς:

591-01-401171-01 στην Ελληνική Τράπεζα Και 4001477-5 στηΣΠΕΓεροσκήπου

http://www.soknews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger