E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Le Monde: Γιατί να σώσουμε την Κύπρο που ξεπλένει τα δισ. των Ρώσων;

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013


Εκτενές αφιέρωμα στην Κύπρο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες κάνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Στο άρθρο η Κύπρος χαρακτηρίζεται ως Μικρή Ελβετία της Μεσογείου σχολιάζοντας πως η Λευκωσία ένα μεγάλο υποτιθέμενο πλυντήριο του βρώμικου χρήματος Ρώσων ολιγαρχών. Έτσι αναρωτιέται για ποιον λόγο οι ευρωπαίοι να σώσουν μία χώρα που δεν ενδιαφέρεται για το ξέπλυμα δισεκατομμυριών που γίνεται μέσω του τραπεζικού της συστήματος το οποίο πλέον έχεο σοβαρό πρόβλημα.
«Το νησί της Αφροδίτης, μεγάλο υποτιθέμενο ‘πλυντήριο’ του βρώμικου χρήματος Ρώσων ολιγαρχών, υποφέρει εξαιτίας του καθεστώτος φορολογικού παραδείσου», γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα. Υπό τον τίτλο: «Κύπρος: Οι υπέρμετρες φιλοδοξίες της «μικρής Ελβετίας» της Μεσογείου» η εφημερίδα αναφέρει ότι ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου είναι 8 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της χώρας και σε αυτό οφείλεται η κατάρρευσή του αλλά και η δυσφορία των εταίρων: Γιατί να σώσουν μια χώρα που φιλοξενεί χωρίς ενοχές δισ. δολάρια αμφίβολης προέλευσης;»
Η αποκάλυψη το 2001 μυστικών λογαριασμών του πρώην δικτάτορα Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στην Κύπρο επηρέασε αρνητικά το κλίμα. Μια έρευνα για ξέπλυμα χρήματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Αλλά έπρεπε να καταρρεύσει η Κύπρος για να αποκαλυφθεί αυτός ο «φορολογικός παράδεισος»; , αναρωτιέται η εφημερίδα.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger