E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γυμνοί στους δρόμους τρέχουν οι Γιαπωνέζοι [εικόνες]

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013


Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες ένα από τα πιο παράξενα φεστιβαλ της γειτονικής Ιαπωνίας. Το Χαντακα Ματσουρι λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο τέλος του Φεβρουαρίου και σύμφωνα με το έθιμο οι άνδρες βγαίνουν γυμνοί στο δρόμο και αγωνίζονται μεταξύ τους

Συγκεκριμένα τουλάχιστον 9.000 άνδρες φορώντας μόνο παραδοσιακά γιαπωνέζικα εσώρουχα, τρέχουν, χτυπιούνται και αγωνίζονται να πιάσουν τα τυχερά ραβδιά Σίνγκι που πετάει τα μεσάνυχτα ένας ιερέας από το παράθυρο του Ναού Σαιντάτζι στην Οκαγιάμα.

Οι ρίζες της γιορτής βρίσκονται τουλάχιστον 500 χρόνια πίσω και σύμφωνα με την παράδοση αυτός που θα πιάσει τα ραβδιά θα είναι τυχερός για την χρονιά που έρχεται και για την ευλογία αυτή συρρέουν χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο. Σύμφωνα με το τελετουργικό, παρά το κρύο του Φλεβάρη οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να εξαγνιστούν με κρύο νερό πριν τη μάχη για τα σίνγκι.

Τα σινγκι έχουν διάμετρο 4 εκατοστά και μήκος 20 εκατοστά και ο ιερέας τα πετάει από ένα παράθυρο σε ύψος 4 μέτρων, ενώ πετάει επίσης και 100 κλαδιά ιτιάς για καλή τύχη.

Δείτε εικόνες από τη φετινή γιορτή









http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger