E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατί τα Ελληνόπουλα έχουν χαλασμένα δόντια;

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013


Καμία κάλυψη δεν παρέχει ο ΕΟΠΥΥ για οδοντιατρική περίθαλψη με αποτέλεσμα σε εποχή μνημονίου οι γονείς να μη διαθέτουν ούτε τα βασικά κονδύλια για να στείλουν τα παιδιά τους στους οδοντιάτρους. 
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καταγγέλει την ανύπαρκτη οδοντιατρική περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ καθώς δεν υπάρχει καμία κάλυψη για τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους. 
Γι αυτό τα στοιχεία που προκύπτουν ειδικά για τα παιδιά είναι τραγικά. 
 
Μόλις το 29% των παιδιών 15 ετών στη χώρα μας ζει χωρίς τερηδόνα, ενώ για τα παιδιά 12 ετών φθάνει το 37% και για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας το 64%. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (20/3) επισημαίνεται η σπουδαιότητα της στοματικής υγείας στη γενικότερη υγεία, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καταγγέλλει πως στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ η οδοντιατρική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη.
 
Οι σχεδόν 10 εκατομμύρια ασφαλισμένοι δεν έχουν καμία ασφαλιστική οδοντιατρική κάλυψη, ενώ κανένα Πρόγραμμα Πρόληψης και Αγωγής Στοματικής Υγείας δεν εκτελείται προς όφελος του Γενικού Πληθυσμού.
Εξαίρεση αποτελούν οι οδοντιατρικές δομές του πρώην ΙΚΑ και του ΕΣΥ, όπου όμως λιγότεροι από 900 οδοντίατροι προσπαθούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες.

http://iatropedia.com

 
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger