E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Για γέλια και για κλάματα, ο εθισμός μας στο Διαδίκτυο

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013


Επισήμως, «ο εθισμός στο Διαδίκτυο» δεν αποτελεί ψυχιατρικό νόσημα. Ωστόσο, η διαταραχή είναι υπαρκτή είτε αφορά στο Διαδίκτυο, την τεχνολογία γενικότερα ή στο gaming, είτε συνδέεται με την κατάθλιψη και το άγχος ή άλλες ψυχικές διαταραχές.
Οι πρώτες ειδικές κλινικές έχουν ανοίξει από το 2009. Εκεί βρήκαμε tips για "users", δηλαδή τι να κάνουμε εάν νιώθουμε «λίγο εθισμένοι» και οι προτάσεις, το ομολογούμε, μας φάνηκαν αστείες. Μετά, ψάξαμε εάν είμαστε πραγματικά εθισμένοι αφού υπάρχει Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Στο εξωτερικό, οι πρώτες κλινικές στην Δύση που δέχονται ακόμα και 12χρονα παιδιά έχουν ανοίξει τις πόρτες τους, μια στις Ηνωμένες Πολιτείες (reSTART) και μια στο Ηνωμένο Βασίλειο (Capio Nightingale Hospital) -υπάρχουν όμως και στην Κορέα και στην Κίνα. Eπισκεφτήκαμε διαδικτυακά την αμερικανική κλινική, με σκοπό να υποστούμε τυχόν τεστ αυτοδιάγνωσης και σας μεταφέρουμε με χιούμορ ό,τι ενδιαφέρον βρήκαμε. 

Τώρα, γελάμεΣτο reSTART, τον δικτυακό τόπο της ομώνυμης κλινικής στις ΗΠΑ δημοσιεύονται κάποια tips γιατρειάς (tech diet tips για users :-). Ανάμεσά τους τα ακόλουθα:

Όταν τρώμε, τρώμε. Smartphone και tablet, off
Κάνουμε τις σχολικές εργασίες για το σπίτι, πριν ανοίξουμε browser
Αφήστε κατά μέρος την «τεχνολογία αιχμής» και θα δείτε πως θα «ξεκολλήσετε»: Δοκιμάστε να παίξετε WoW με σύνδεση dialup και θα μας θυμηθείτε
Mouse και πληκτρολόγια κάτω. Μην κάνετε τίποτα για 2 λεπτά, αφού επισκεφτείτε το http://www.donothingfor2minutes.com/
Αξιοποιήστε το StayFocused, μια προέκταση για τον Google Chromeμε την οποία θα κλειδώνεστε έξω από τα σάιτ που σας τρώνε χρόνο από την πραγματική δουλειά αφού ορίσετε πόσο χρόνο την ημέρα επιτρέπετε στον εαυτό σας να ξοδεύει σε αυτά
Τώρα, σοβαρευόμαστεΠάντως, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση ακόμα κι αν δεν αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία στην ψυχιατρική. Όσοι αναζητούν σχετική πληροφόρηση μπορούν να ενημερωθούν εκτενώς από το ακόλουθο άρθρο, μετά την συνομιλία μας με την Ελληνική Εταιρεία που προαναφέραμε:

Είμαι Εγώ «Εθισμένος στο Διαδίκτυο»;Στον κανάλι της κλινικής reSTART ανεβαίνουν βίντεο από χρήστες που θεραπεύτηκαν, στα οποία δείχνουν πως μεταμόρφωσαν τις τεχνολογικές δεξιότητές τους σε κάτι χρήσιμο στην πραγματική ζωή:




http://tech.in.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger