E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Παράδειγμα ζωής: Η 24χρονη κοπέλα που έμεινε παράλυτη και προσπαθεί να κάνει τον κόσμο ευτυχισμένο

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013


Η συγκινητική ιστορία της ποιήτριας Jodi Ann Bickley η οποία χτυπήθηκε από εγκεφαλικό αλλά δεν εγκατέλειψε ποτέ την μεγάλη της αγάπη...
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, και μπορεί πολλοί να ανατρέχουν σε στίχους διάσημων ποιητών σε μία προσπάθεια να αποτιμήσουν φόρο τιμής στην υπέροχη αυτή τέχνη και φυσικά τους εκπροσώπους της, αλλά εμείς από την πλευρά μας, θελήσαμε να αναφερθούμε σε μία νεαρή ποιήτρια, η οποία μπορεί να μην έχει πίσω της το έργο ή ακόμα και το ταλέντο των περισσότερων εκπροσώπων της ποίησης που τιμώνται σήμερα, αλλά που με τη δράση της και το έργο της, έχει καταφέρει να βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους και φυσικά να προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση.
Η Jodi Ann Bickley λοιπόν, είναι μία 24χρονη ποιήτρια από το Birmingham, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει ήδη καταφέρει πολλά στο χώρο αυτό ενώ το ταλέντο της, της εξασφάλισε ακόμα και μία συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Tony Blair.
Δυστυχώς όμως, σε όλες τις όμορφες ιστορίες υπάρχει πάντα ένα μελανό σημείο όπως ακριβώς συμβαίνει και στης Jodi. Το καλοκαίρι του 2011 λοιπόν και ενώ απήγγειλε κάποια από τα ποιήματά της στο φεστιβάλ μουσικής και τεχνών, Bestival, την τσίμπησε ένα έντομο με αποτέλεσμα ο οργανισμός της να μολυνθεί. Για κακή της τύχη, η μόλυνση αυτή της προκάλεσε μία σπάνια μορφή εγκεφαλίτιδας η οποία με τη σειρά της οδήγησε σε εγκεφαλικό αφήνοντας την Jodi παράλυτη απο τη δεξιά της πλευρά.
Έχοντας πια χάσει την ικανότητά της να περπατάει και να γράφει, και μένοντας τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο κρεβάτι, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το «δώρο» του χρόνου που της δόθηκε αλλιώς. Έμαθε κάτω από άκρα μυστικότητα και φυσικά με πολλή υπομονή και κουράγιο, να γράφει, και άρχισε να στέλνει όμορφα γράμματα, γεμάτα αγάπη σε παντελώς άγνωστους ανθρώπους!
Η ίδια είπε: «Μιας και μου δόθηκε η πολυτέλεια του χρόνου, κάτι για το οποίο όλοι μας παραπονιόμαστε στη ζωή μας, αποφάσισα να εκμεταλλευτώ την αγάπη μου για το γράψιμο, κάνοντας ανθρώπους εντελώς άγνωστους, ευτυχισμένους. Τους γράφω κάτι όμορφο και τους υπενθυμίζω ότι όλοι μας αξίζουμε να αγαπηθούμε και πως όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας χρειαζόμαστε μία μικρή ενθάρρυνση».





http://www.queen.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger