E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Απαγορεύουν τους νεόνυμφους να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα για τρεις ημέρες και νύχτες!

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013



Οι γάμοι στην κοινότητα των Tidong στην Ινδονησία έχουν παραδόσεις που είναι πραγματικά μοναδικές. Μία ίσως η πιο αξιολάτρευτη από αυτές να είναι εκείνη όπου ο γαμπρός δεν επιτρέπεται να δει το πρόσωπο της νύφης μέχρι να τραγουδήσει διάφορα τραγούδια της αγάπης. Η κουρτίνα που χωρίζει το ζευγάρι κατεβαίνει μόνο μετά το μουσικό δρώμενο και μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον σε μια εξέδρα. 

Αλλά δεν είναι όλες οι τελετές γάμου των Tidong τόσο ρομαντικές. Η νύφη για παράδειγμα δεν επιτρέπεται να φύγει από τα όρια του σπιτιού της, κατά τη διάρκεια της περιόδου δέσμευσης, ενώ ένας γαμπρός που φθάνει αργά για το γάμο θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο (συνήθως κοσμήματα). Αλλά το πιο περίεργο από όλα είναι αυτό: η νύφη και ο γαμπρός δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα για τρεις ημέρες μετά το γάμο!

Μάλλον το νεόνυμφο ζευγάρι τιμωρείτε για άγνωστο λόγο. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε ότι απαγορεύεται η ούρηση και η αφόδευση για τρεις ολόκληρες μέρες; Για κάποιους από εμάς θα ήτανε ανυπόφορο να μην πάμε τουαλέτα ακόμη και για μια-δυο ώρες, μοιάζει βασανιστικό να ξεκινάς έτσι τον έγγαμο βίο. Αλλά το έθιμο είναι πολύ φυσιολογικό  για τους ανθρώπους της φυλής Tidong, που κατοικούν τώρα την πόλη του Σαντακάν στη Μαλαισία. Πιστεύουν ότι αν δεν ακολουθήσουν το έθιμο, θα φέρει τρομερή ατυχία στο ζευγάρι: ένα χωρισμό, μια απιστία ή το θάνατο των παιδιών τους σε νεαρή ηλικία. Έτσι, το ζευγάρι παρακολουθείτε από    γηραιότερους που επιτρέπουν σ΄ αυτό μόνο ελάχιστες ποσότητες τροφίμων και ποτών. Μετά τις τρεις ημέρες κάνουνε μπάνιο και στη συνέχεια τους επιτρέπεται να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή.

Λοιπόν, τι νομίζεις, θα μπορούσες να κρατηθείς για τρεις ημέρες και νύχτες μόνο για να παντρευτείς; Θέλω να πω, δεν είναι ο έγγαμος βίος μια αρκετά μεγάλη θυσία; Χρειάζεται πραγματικά να υποβληθούν σε αυτού του είδους των βασανιστηρίων μόνο και μόνο επειδή αγαπάνε; Έχουμε και στη Δύση μερίδιό από ανόητες παραδόσεις, αλλά αν μας απαγορέψουν την τουαλέτα για τρεις ημέρες είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολλοί εργένηδες να περπατούν τριγύρω.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger