E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

11 νοστιμότατοι χυμοί και οι ιδιότητές τους!!

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013



Kαι μέσα τους κρυμμένα πολύτιμα συστατικά τα οποία τα έχουμε ανάγκη και τα χρειάζεται ο οργανισμός μας για την σωστή του λειτουργία.

1. Χυμός μήλου:
Ένα ποτήρι χυμός μήλου περιέχει το 1/3 της βιταμίνης C που περιέχεται σε αντίστοιχη ποσότητα χυμού πορτοκαλιού, όμως περιέχει περισσότερο κάλιο από μισή μπανάνα, το κάλιο δε είναι σημαντικό στοιχείο για τον άνθρωπο, αφού ρυθμίζει την πίεση και προστατεύει από καρδιοπάθειες. Οι υδατάνθρακες που δίνει, δηλαδή η φρουκτόζη, είναι βραδείας καύσεως και χαρίζουν ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πιο ήπιος για το στομάχι σε σχέση με το χυμό




των εσπεριδοειδών. Χρειάζεται όμως προσοχή στην υπερ-κατανάλωση, γιατί ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα δυσπεψίας, σε όσους αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα με το στομάχι τους.
- για την καρδιά μας, για το συκώτι, για να ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου και να βοηθά στην χώνεψη των πρωτεϊνών των τροφών, για να μεγιστοποιεί την αντοχή μας στις μολύνσεις, για να επιταχύνει την ανάρρωση, να ρίχνει τον πυρετό, να θεραπεύει την γρίπη, την ιγμορίτιδα, τον βήχα, την ατονία, για την ουρική αρθρίτιδα, για την κατακράτηση των υγρών του οργανισμού, για την υγεία του δέρματός μας.



2. Χυμός ροδιού:


η πιο ισχυρή μας ασπίδα για όλο μας τον οργανισμό, για την αύξηση της παραγωγής του αίματος, για τον πυρετό, για τον μεταβολισμό της LDL-χολήστερόλης, για τα αγγεία μας, για την καρδιά μας, ακόμα και για την πρωινή ναυτία των εγκύων, πολύτιμο για τα παιδίά.
3. Χυμός πορτοκαλιού:




Χρήσιμος για όλους τους ανθρώπους. Είναι ο πιο δημοφιλής χυμός, έχει εξαιρετική γεύση και είναι πλούσιος σε βιταμίνες, όπως βιταμίνη C (ένα ποτήρι περιέχει διπλάσια ποσότητα από την απαιτούμενη ημερήσια) και φυλλικό οξύ, καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, που είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών.
- για τις αρθρίτιδες, ασπίδα για την αναιμία, για να θεραπεύσουμε την αναιμία, για να δυναμώσουμε και να προστατεύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γιατί κάθε μέρα έρχονται στο φως έρευνες που υποστηρίζουν ότι μειώνει την χολήστερίνη, ότι βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, ότι προστατεύει από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.



4. Χυμός λεμονιού:


για το ανοσοποιητικό μας, για να καταπολεμήσουμε τα κρυολογήματα, τη γρίπη, τον πυρετό και τις λοιμώξεις, είναι διουρητικό, καθυστερεί την γήρανση, καταπολεμά και προλαμβάνει τον καρκίνο.



5. Χυμός ντομάτας:


Είναι ο αγαπημένος χυμός όσων θέλουν να διατηρήσουν λεπτή σιλουέτα και καλή σωματική υγεία. Ο χυμός αυτός είναι φτωχός σε θερμίδες, ένα (1)ποτήρι έχει λιγότερες από τις μισές θερμίδες που περιέχει ένα ποτήρι χυμού πορτοκαλιού (δίνει 50 θερμίδες στα 250 γραμμάρια δηλαδή 1 ποτήρι χυμός ντομάτας). Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, ένα δε ποτήρι περιέχει τη μισή ποσότητα από τις ημερήσιες ανάγκες μας στη βιταμίνη. Οι ντομάτες, όπως και ο χυμός τους είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, που της δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, είναι δε ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία και βοηθάει τον οργανισμό γιατί εξουδετερώνει τις νοσηρές ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, που δημιουργούνται φυσιολογικά από τον μεταβολισμό. Το λυκοπένιο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και στους άνδρες μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Χρειάζεται προσοχή στις εμπορικές συσκευασίες γιατί περιέχουν πολύ αλάτι. Είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε χυμό φρέσκιας ντομάτας, χωρίς αλάτι.
- για τα τριχοειδή αγγεία, για την παχυσαρκία, για την υγεία του δέρματος μας, για την βελτίωση της απορρόφησης του σιδήρου, γιατί καθυστερεί την γήρανση.



6. Χυμός ανανά:


Τον προτιμούν όσοι επιθυμούν να συνδυάσουν την εξωτική γεύση με την τόνωση του οργανισμού, ιδίως αν αντιμετωπίζουν και πεπτικά προβλήματα, όπως χώνεψης. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ανανάς έχει αποδειχτεί ότι περιέχει ένα ειδικό ένζυμο, που βοηθάει στη χώνεψη των πρωτεϊνών. Επίσης, ο ανανάς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σάκχαρα, γι’ αυτό χαρίζει επιπλέον ενέργεια σε όσους αθλούνται και γενικά κοπιάζουν. Σε κάθε 100 γραμ. φυσικού χυμού ανανά περιέχονται 11mg βιταμίνης C.
- για την δυσπεψία, για τις εντερικές διαταραχές, για τις διουρητικές του ιδιότητες, για την προστασία της καρδιάς και του κυκλοφοριακού συστήματος, για την διατήρηση του ιδανικού μας βάρους.

7. Χυμός γκρέιπ-φρουτ:

για την μείωση του λίπους και της χοληστερίνης, για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, για την καταπολέμηση της ουλίτιδας, για την τόνωση και αναζωογόνηση του οργανισμού, για το στρες και την νευρική εξάντληση, για την κυτταρίτιδα, για την παχυσαρκία, για την μείωση της ινσουλίνης στο αίμα, για να βοηθήσει στην θεραπεία του έλκους του στομάχου, για την προστασία των κυττάρων μας και του DNA από τις ελεύθερες ρίζες.

Ένα φρούτο που ο χυμός του έχει υπέροχη δροσιστική γεύση και βοηθάει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, γιατί είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Επίσης χαρίζει επιπλέον ενέργεια και αισθηση δύναμης και δροσιάς κατά τις ημέρες του καύσωνα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ για όσα άτομα παίρνουν φάρμακα: ενημερώστε τον γιατρό σας σε περίπτωση που καταναλώνετε πολύ συχνά γκρέιπ-φρουτ, γιατί ενδέχεται κάποιες ουσίες του να αλληλεπιδρούν με κάποια φάρμακα

8. Χυμός καρότων:

Είναι πλούσιος σε βιταμίνες και ιδιαίτερα σε β-καροτίνια. Ένα (1) ποτήρι χυμού καρότου παρέχει στον οργανισμό μας 6 φορές περισσότερη ποσότητα β-καροτινίων από την ελάχιστη ποσότητα που χρειάζεται καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός. Τα β- καροτίνια προστατεύουν την καρδιά γιατί παρεμβαίνουν θετικά στον μεταβολισμό της κακής χοληστερόλης από τον οργανισμό μας. Επίσης περιέχει καιβιταμίνη C που είναι πολύ σημαντική στην άμυνα του οργανισμού μας εναντίον των μολύνσεων και στην πρόληψη του καρκίνου.



9. Χυμός μούρων:

Δεν περιέχει πολύ ζάχαρη στη φυσική του μορφή και είναι αρκετά οξύς, γι’ αυτό συνήθως προστίθεται ζάχαρη. Ο χυμός των μούρων βοηθάει στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων, ιδιαίτερα μειώνει σημαντικά τις ουρολοιμώξεις στις γυναίκες. Όταν κάποιος, μόλις αντιληφθεί τα πρώτα σημάδια ουρολοίμωξης, πιει ένα ποτήρι χυμού μούρων βοηθάει πολύ, γιατί καταπολεμούνται τα βακτηρίδια που είναι υπεύθυνα για τη μόλυνση. Επίσης περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Cκαι ένα ποτήρι χυμός μούρων καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του ανθρώπου σε βιταμίνη C.


10. Χυμός μάνγκο:

Ένα εξωτικό φρούτο που είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και δροσιστικό, όπως και ο χυμός του. Ένας χυμός μάνγκο περιέχει πολύτιμα συστατικά για τις παθήσεις των ματιών και του δέρματος, όπως και κατά του καρκίνου. Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά συστατικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση του γήρατος και διατηρούν όμορφη την επιδερμίδα.Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τις ρυτίδες, ενώ επιπλέον τα β-καροτίνια που περιέχει συμβάλουν στην καλή υγεία των ματιών και των πνευμόνων. Ο ιδανικότερος τρόπος για να τον απολαύσει κανείς είναι σε συνδυασμό με τριμμένο καρότο, που περιέχει τα ίδια συστατικά.

11. Χυμός σταφυλιών:

Ο χυμός σταφυλιών είναι πλούσιος σε φλαβονοειδείς ουσίες που έχουν προστατευτικό ρόλο για την καρδιά και βοηθούν στην πρόληψη θρομβωτικών φαινόμενων, που μπορεί να είναι η αιτία καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Οι χυμοί των φρούτων και των λαχανικών είναι πολύτιμοι σύμμαχοί μας. Μπορούν να συμπληρώνουν και όχι να αντικαθιστούν τα φρούτα και τα λαχανικά.
Ιδιαίτερα τις ζεστές εποχές του χρόνου, που ο ήλιος καίει και οι ανάγκες σε νερό αυξάνονται, είναι προτιμότερο εκτός από το νερό, αντί να καταναλώνονται βιομηχανικά ποτά να προτιμώνται φρέσκοι χυμοί!!



Πηγή: emedi.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger