E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σκάνδαλο με φόντο το μουντιάλ του Κατάρ καταγγέλει το "France Football"

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αίσθηση προκαλεί πολυσέλιδο δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού France Football το οποίο αποκαλύπτει ύποπτες συναντήσεις πριν από την ψηφοφορία για την χώρα που θα διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022, με τα ονόματα του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί και του τέως προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί να εμπλέκονται.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο έχει τίτλο «Qatargate», ο Πλατινί συμμετείχε σε δείπνο μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί και του πρωθυπουργού του Κατάρ, στο οποίο φέρεται να προσκλήθηκε προκειμένου να πειστεί να ψηφίσει υπέρ της αραβικής χώρας.
Ο πρόεδρος της UEFA, παραδέχεται ότι έδωσε το παρών στο εν λόγω δείπνο, ωστόσο αρνείται πως του ζητήθηκε από οποιονδήποτε να ψηφίσει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Αργότερα παραδέχτηκε ότι ψήφισε υπέρ του Κατάρ, με την αιτιολογία ότι «είχε φτάσει η ώρα να πάει η διοργάνωση σε μια αραβική χώρα».
Στις 2 Δεκεμβρίου 2010, το Κατάρ επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022 σε βάρος των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Νότιας Κορέας και της 
Ιαπωνίας, συγκεντρώνοντας 14 ψήφους από τα 22 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά ακόμη στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί υπάρχει ενδεχόμενο, ορισμένα μέλη της επιτροπής έλαβαν περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ως αντάλλαγμα προκειμένου να ψηφίσουν το Κατάρ.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους Χαγιάτου Ισά από το Καμερούν, Νικολά Λεόζ από την Παραγουάη, Χούλιο Γκροντόνα από την Αργεντινή και Ραφαέλ Σαλγκουέρο από τη Γουατεμάλα.
Το περιοδικό προτίθεται να στείλει στην FIFA τα στοιχεία που διαθέτει έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ενδεχόμενη έρευνα.


http://www.kourdistoportocali.com

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger