E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νότια Αφρική: Δολοφονίες απεργών από αστυνομικούς, κατέγραψε βίντεο

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013



Τη δολοφονία απεργών από αστυνομικούς στο ορυχείο Μαρικάνα στη Νότια Αφρική, κατέγραψε βίντεο που μεταδόθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4. Το βίντεο είναι της περιόδου του Αυγούστου του 2012, όπου συνολικά 34 απεργοί είχαν χάσει τη ζωή τους  στις 16 Αυγούστου και 48 σε όλη την απεργιακή περίοδο. Εκείνη την περίοδο είχε καταγγελθεί ότι αστυνομικοί δολοφόνησαν απεργούς, χωρίς να έχουν δεχτεί επίθεση όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από την αστυνομία. Η απεργιακή περίοδος έληξε με την παροχή αυξήσεων στους μεταλλωρύχους
Στο βίντεο, ακούγεται αστυνομικός να ζητά αυτοσυγκράτηση από συναδέλφους του, λέγοντας: «Αυτόν τον νεαρό, εκεί. Μην τον πυροβολήσετε, μην τον πυροβολήσετε!». Λίγο αργότερα και ενώ το βίντεο δείχνει ένα πτώμα απεργού, ένας άλλος αστυνομικός ακούγεται να λέει: «Τον πυροβόλησα τουλάχιστον 10 φορές!».

Η αστυνομία δεν σχολίασε το βίντεο, ενώ υπενθυμίζεται ότι συγγενείς των θυμάτων είχαν αποκαλύψει ότι αρκετά θύματα είχαν πυροβοληθείς την πλάτη, γεγονός που δεν επιβεβαιώνει την αστυνομική θέση, ότι οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από τους απεργούς. 
Μέσα στον Ιανουάριο, αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής που διεξάγει έρευνα, με εντολή του προέδρου της χώρας Τζέικομπ Ζούμα.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, Ίαν Φάρλαμ και πρώην δικαστής, δήλωσε ότι: «Η επιτροπή είναι της άποψης ότι είναι πρόωρο να βγουν συμπεράσματα από το βίντεο».
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Reuters

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger