E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ Εθελοντική εργασία για τους ανέργους προτείνει ο Δούκας

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013


Κλήση των ανέργων για εθελοντική εργασία, είναι η πρόταση του Πέτρου Δούκα, ώστε να σημειώσει η χώρα βήματα ανάπτυξης. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, μέσω της προσωπικής τους σελίδας, εξέφρασε την άποψή του πως πρέπει οι άνεργοι να αναλάβουν εργασίες, σε όποιο τομέα τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακόμη και ο Ιδιωτικός τομέας, χωρίς όμως να επιβαρύνουν τους παραπάνω με την απασχόλησή τους.
Στο άρθρο του «90+ προτάσεις για ένα ελληνικό NEW DEAL II», ο Πέτρος Δούκας σημειώνει πως το βαρύ φορολογικό νομοσχέδιο είναι μεγάλο εμπόδιο στο να μπορέσει κάποιος να επενδύσει στη χώρας μας και κατά συνέπεια να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.
Και συνεχίζει: «Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες χωρίς επιβάρυνση (γιά τις επιχειρήσεις, κλπ.)».
Ο λόγος που ζητά οι άνεργοι να απασχοληθούν εθελοντικά, είναι το γεγονός πως οι επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν θα μπορούσαν σε καμιά περίπτωση να απασχολήσουν έμμισθους υπαλλήλους, ενώ παράλληλα οι νέοι θα έχουν κάποια απασχόληση και θα αποκτήσουν εργασιακές εμπειρίες:
«Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώσουν! Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή. Να έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες. Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας). Ας μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει ειδική λύση μόνο για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Για αυτό και παρά τις εκατοντάδες “εξαγγελίες νέων ειδικών μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας”, η ανεργία ξεπέρασε το 25%! Όσοι νομίζουν πως υπάρχουν τέτοιες λύσεις και κουτοπόνηροι ελιγμοί, απλά είναι άσχετοι!» καταλήγει ο πρώην υπουργός.

ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΥ: Τώρα να κλάψεις ή να γελάσεις; Θλίψη και οργή που αυτός ο άνθρωπος κάποτε ήταν Υπουργός  ή γέλιο για τις φαιδρότητες του; Η επιλογή δική σας...

http://www.koolnews.gr


Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Βλακεία! Εγώ έχω μια καλύτερη ιδέα: Να πληρώνουν για να δουλεύουν! ΤΕΛΕΙΟ! Είμαι ΘΕΟΣ!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger