E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αποτοξίνωση σε 4 κινήσεις αμέσως μετά τις γιορτές

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013


Αν το παρακάνατε στις γιορτές με τα γιορτινά εδέσματα και το "ρίξατε" έξω με το αλκοόλ, υπάρχουν τρόποι να αποτοξινωθείτε τρώγοντας έξυπνα και επιλέγοντας τις κατάλληλες τροφές που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να απομακρύνει γρήγορα τις τοξίνες.

1. Τρώτε άφθονα λαχανικά και φρούτα

Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες (στοιχεία που έχουν αντιγηραντική δράση και βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας). Επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα οποία ενισχύουν την άμυνα μας. Επιπλέον, περιέχουν κάλιο, το οποίο προκαλεί διούρηση, συμβάλλοντας στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Φροντίστε λοιπόν να τρώτε τουλάχιστον δύο σαλάτες και δύο με τρία φρούτα σε καθημερινή βάση.

2. Δώστε στον οργανισμό σας τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται

Αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή που σας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμό σας, τότε θα έχει την δυνατότητα να αποτοξινωθεί από μόνος του. Όταν τρέφεστε σωστά βοηθάτε στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τις τοξίνες του περιβάλλοντος, αλλά και τα βαρέα μέταλλα.

3. Επιλέξτε φρούτα που αποτοξινώνουν

Τα σύκα βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, και έτσι βοηθούν το σώμα μας να απαλλάσσεται από τις τοξίνες και να "καθαρίζει" ο οργανισμό μας. Οι σταφίδες και τα πορτοκάλια μας προσφέρουν άφθονη βιταμίνη C που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συμβάλλει και αυτή στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

4. Φτιάξτε μια σαλάτα με αγκινάρα

Οι αγκινάρες βοηθούν στην καλή λειτουργία της χοληδόχου κύστης, έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στη χώνεψη και ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα. Θεωρείται ακόμη ότι ελαττώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων. Μπορείτε να τις προσθέσετε στη σαλάτα με λίγο λεμόνι κάνοντάς τη πεντανόστιμη.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger