E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αρνούνται να δουλέψουν επειδή παίρνουν 30.000 επίδομα ανεργίας

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013



Η ανεργία είναι ο πιο ανεπιθύμητος «τρίτος» για την ζωή του οποιουδήποτε νέου ζευγαριού. Ποιος θα προτιμούσε στην εποχή της οικονομικής κρίσης να παίξει το ρόλο του χλιδάνεργου και μάλιστα να το υπερασπίζεται και ως τρόπο ζωής σε δημόσιο βήμα; Και όμως, για το θέμα αυτό έχουν άλλη άποψη ο Ντάνι Κράμερ, 21 ετών και η Τζίνα Άλεν, 18 ετών που ζουν στο Πορτσμουθ της Αγγλίας κάνοντας μια άνετη ζωή χάρη στα χρήματα που λαμβάνουν κάθε μήνα από το βρετανικό Δημόσιο.
Το νεαρό ζευγάρι δικαιούται σε μορφή επιδόματος 17.680 λίρες τον χρόνο, καθώς αυτά τα χρήματα είναι επιστροφή φόρου από τις χρόνιες ασφαλιστικές εισφορές των γονιών τους.
Μάλιστα, σε συνέντευξη τους σε βρετανικό κανάλι (ΙΤV) θέλησαν να απαντήσουν σε όσους τους κατηγορούν ότι ζουν με λεφτά του Βρετανού φορολογουμένου, ότι δεν είναι δίκη τους επιλογή να μην δουλεύουν αλλά είναι ευθύνη της Πολιτείας. Ακόμη και οι παρουσιαστές φάνηκαν απορημένοι με την τοποθέτηση τους και σε εκείνο το σημείο, το άνεργο ζευγάρι ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να βρει μια δουλειά που θα τους προσφέρει τον κατώτατο βασικό μισθό.
Συγκεκριμένα, ο Ντάνι επικαλέστηκε μέχρι και… τον πληθωρισμό και την πτώση της αγοραστικής του δύναμης για να υπερασπιστεί το δικαίωμα του στην παχυλά επιδοτούμενη ανεργία. Το μονό ενδεχόμενο για να συζητούσαν την περίπτωση της έμμισθης απασχόλησης θα ήταν μια δουλειά που θα τους εξασφάλιζε ένα εισόδημα με πάνω από 18.000 λίρες ετησίως. Στην συγκεκριμένη συνέντευξη κιόλας δήλωσαν πως με το ίδιο σκεπτικό λειτουργούν και για το μέλλον της κόρης τους που είναι μόλις τεσσάρων μηνών.
Δυστυχώς, όμως, πολύ σύντομα θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις εύκολες μεγαλοστομίες τους καθώς η Βρετανική Κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για την περικοπή τέτοιων προνομιακών προγραμμάτων επιστροφής φόρου. Σε μια εποχή, που η ανεργία είναι κοινωνική μάστιγα, θεωρείται τουλάχιστον πρόκληση το μοντέλο ζωής των δυο Βρετανών καλοπερασάκηδων, ιδίως για  όσους  συμπατριώτες τους θα ήταν ευλογία αν είχαν μια δουλειά έστω και με τον κατώτατο μισθό. Ειλικρινά, κάτι τέτοιες περιπτώσεις, βλέπουν οι σκληροί φιλελεύθεροι της Βρετανίας και δικαιολογούνται να είναι κατά της οποιαδήποτε κρατικής επιδότησης που λειτουργεί αποθαρρυντικά στην εκδίπλωση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας. Έτσι, τώρα μπορεί να καταλάβει κάποιος γιατί και οι Βρετανοί χρειάζονταν την Θάτσερ τους κάποια εποχή.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger