E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατί στις ΗΠΑ αγοράζεις πιο εύκολα όπλο από λεμονάδα!

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012



Το μακελειό στο σχολείο του Κονέκτικατ επαναφέρει για άλλη μια φορά στις ΗΠΑ το ζήτημα της οπλοκατοχής. H διατάξεις που προστέθηκαν με τη δεύτερη αναθεώρηση του Συντάγματος προστατεύουν το δικαίωμα των Αμερικανών να κρατούν όπλα. Ο ομοσπονδιακός νόμος προβλέπει ότι όσοι οπλοφορούν πρέπει να είναι άνω των 21 για να αποκτήσουν ένα όπλο. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες πολιτείες είναι πιο δύσκολο να ψηφίσεις, να αγοράσεις τσιγράρα ή να καταταγείς στον Στρατό από το να πάρεις όπλο!
Οι περιορισμοί και οι όροι για να αποκτήσει κάποιος όπλο επαφίενται στην πολιτειακή νομοθεσία δημιουργώντας έτσι ένα πολύπλοκο νομοθετικό πλέγμα κατά μήκος των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την οπλοφορία. Πολλές πολιτείες δεν θέτουν όρους για να αποκτήσει κάποιος περίστροφο ούτε δίνουν άδειες μεταφοράς.
Το Daily Beast συγκέντρωσε τα στοιχεία σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και η σύγκρισή τους…  σπάει κόκκαλα:
Στο Μισούρι πιο γρήγορα μπορεί κάποιος να αγοράσει όπλο παρά να κάνει έκτρωση. Σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία αν μια γυναίκα επιθυμεί να προχωρήσει σε άμβλωση πρέπει να συμβουλευθεί κάποιον σύμβουλο και να περιμένει 24 ώρες για να πάρει άδεια.
Στην Άϊοβα, είναι πιο εύκολο να πουλήσει κανείς ένα όπλο παρά λεμονάδα. Από τεχνικής πλευράς, οι πωλητές τροφίμων και ποτών σε κάποιες περιοχές της πολιτείας χρειάζονται ειδική επαγγελματική άδεια ακόμα και αν πρόκειται για το σπίτι τους. Οι πωλητές όπλων δεν χρειάζονται ανάλογη άδεια ενώ ο αστυνομικός έλεγχος δεν επιτρέπεται!
Στο Άρκανσο απαιτείται λιγότερος χρόνος για να αγοράσεις ένα όπλο από ότι για να αποκτήσεις πιστοποίηση για τα τρόφιμα, η οποία χρειάζεται 30 μέρες. Για τα όπλα η ανάλογη διαδικασία διαρκεί από μερικά λεπτά μέχρι 3 ημέρες!
Στο Τέξας χρειάζεται λιγότερη εκπαίδευση για την χρήση ενός όπλου από ότι για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Οι ενήλικες μεταξύ 18-24 ετών χρειάζεται να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια οδήγησης και να συμπληρώσουν τεστ. Για τα όπλα όμως απλώς επιδεικνύουν την ταυτότητά τους.
Στην Αριζόνα απαιτείται ειδική άδεια για να κόψεις τα μαλλιά αλλά όχι για να κατέχεις όπλο. Η εν λόγω πολιτεία μαζί με την Αλάσκα και το Βερμόντ δεν θέτουν κανένα απολύτως όρο για την αγορά και κατοχή όπλου. Για να γίνεις όμως κομμωτής χρειάζεται ειδική άδεια και 1.500 ώρες εκπαίδευσης!
Στην Τζόρτζια μπορείς να μεταφέρεις το όπλο σου μέσα σε ένα πάρκο αλλά προς Θεού όχι αλκοόλ! Στην Ιντιάνα η άδεια γάμου είναι κατά 50 δολάρια ακριβότερη από την άδεια οπλοφορίας ενώ στη Φλόριντα πρέπει να δώσεις αποτυπώματα για να γίνεις δασκάλα αλλά όχι για να πάρεις όπλο!
Στο Κάνσας η ποινή για αυτούς που κλέβουν ναρκωτικά είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με αυτούς που συλλαμβάνονται να κλέβουν όπλα. Τα φαραμακεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν τα περιστατικά κλοπής ενώ οι έμποροι όπλων όχι. Μόνο η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και επτά πολιτείες απαιτούν την αναφορά κλοπών όταν σχετίζονται με όπλα. 
Στο Μισσισιπί η άδεια οδήγησης θα λήξει μετά από τέσσερα χρόνια, ένα χρόνο νωρίτερα από τη λήξη της άδειας οπλοφορίας. Μάλιστα η πολιτεία επιτρέπει τη μεταφορά όπλων σε δημόσιους χώρους, εκκλησίες, δικαστήρια, σχολεία και αεροδρόμια αρκεί οι κάτοχοι να έχουν λάβει μόλις 8 ώρες εκπαίδευσης.
Τέλος στο Νέο Μεξικό είναι πιο εύκολο να πάρεις όπλο παρά κατοικίδιο, αφού σε διάφορα μέρη της πολιτείας η πώληση γατών και σκύλων είναι παράνομη.

http://www.koolnews.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger