E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Spiegel: Την ανοιξη θα ξανασχοληθουμε αναγκαστικα με αυτα τα σκουπιδια!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012


«Την άνοιξη θα αναγκαστούμε να ξανασχοληθούμε με αυτά τα σκουπίδια», δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος που συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στο περιοδικό Der Spiegel.
Με αυτή τη δήλωση-βόμβα ο Γερμανός αξιωματούχος εννοεί ότι την άνοιξη η Γερμανία θα αναγκαστεί να ξαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους, καθώς οι χθεσινές αποφάσεις δεν συνιστούν, κατά τη γνώμη του, ριζική λύση του ελληνικού προβλήματος.
Το Spiegel τάσσεται υπέρ της θέσης του ΔΝΤ που ζητά ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλακατηγορεί την Άνγκελα Μέρκελ ότι αποφεύγει να συζητήσει τη συγκεκριμένη πρόταση εξαιτίας των επερχόμενων γερμανικών εκλογών.
«Αν διαγραφεί μέρος του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης, η Γερμανία θα απωλέσει δισεκατομμύρια που έδωσε σε δάνεια για τη διάσωση της Ελλάδας. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κρίση θα κοστίσει χρήματα στους Γερμανούς φορολογούμενους, πράγμα που η Άνγκελα Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα ήθελαν να αποφύγουν σε προεκλογική περίοδο», εξηγεί το περιοδικό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγκριτοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι μια διαγραφή του ελληνικού χρέους, τουλάχιστον μέρους του, είναι αναπόφευκτη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εντείνει την πολιτική λιτότητας ενώ ήδη έχει περικόψει τον προϋπολογισμό της σε βαθμό ανήκουστο για ανεπτυγμένη χώρα.
«Ο Σόιμπλε το γνωρίζει αυτό», γράφει το γερμανικό περιοδικό, προσθέτοντας ότι προβάλει επιχειρήματα που δεν ευσταθούν.
«Η Γερμανία έχει συνηθίσει να επιβάλλεται στην Ευρωζώνη. Όμως πλέον αντιμετωπίζει ολοένα αυξανόμενες αντιδράσεις. Στόχος των διεθνών δανειστών είναι το 2020 να μειωθεί το επίπεδο του ελληνικού χρέους από το 144% του ΑΕΠ, στο οποίο θα φθάσει χωρίς κούρεμα, στο 70%. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι πιστώτριες χώρες πρέπει να ξεχάσουν τα μισά λεφτά τους» υπογραμμίζει το άρθρο.
newsbomb.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger