E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σαμαρας – Βενιζελος ετοιμοι για το … Κολοσσαιο

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χωρίς … το ΠΑΣΟΚ, το οποίο τον έχει εγκαταλείψει παίζει τα ρέστα του με σύμμαχο τον Αντώνη Σαμαρά, μιας και ο Φώτης Κουβέλης με τη Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το σκληρότερο πακέτο μέτρων που θα έχει επιβληθεί (αν περάσουν τα μέτρα) ποτέ σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα φιλοδοξούν να σώσουν τις τράπεζες και πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να υπερψηφιστεί το πακέτο των μέτρων το οποίο θα ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία. Η αισιοδοξία του μπλοκ των μνημονιακών δυνάμεων, τις προηγούμενες ημέρες, έχει μετασχηματιστεί σε τρόμο μετά την ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης, η οποία έδειξε ότι το κυβερνητικό σχήμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο και τα πολιτικά κόμματα που το στηρίζουν ασταθή. Ειδικά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να επιβάλλει την κομματική της γραμμή.

Εκτός από τις κομματικές «γραμμές» υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας. Το Periodista ρωτάει ξανά: Ποιος είναι ο βουλευτής που με την γκιλοτίνα των νέων μέτρων θα τολμήσει να  "κόψει τα κεφάλια" των Ελλήνων; Οι πιέσεις πάντως προς τους βουλευτές, αλλά και προς τον Φώτη Κουβέλη ασκούνται με παραδοσιακούς τρόπους. Στη δημοσιότητα έρχονται διαρροές από την Ιπποκράτους, από τα γραφεία τα οποία αδειάζουν μέρα με την ημέρα, οι οποίες αναφέρουν ότι ο (τελευταίος;) πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του άλλοτε κραταιού κινήματος των μη προνομιούχων, το οποίο μετατράπηκε στο ισχυρότερο δεκανίκι της νεοδεξιάς του Αντώνη Σαμαρά, στέλνει τα δικά του τελεσίγραφα στον Φώτη Κουβέλη: Ή ψηφίζεις ή βγαίνεις από την κυβέρνηση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχεται το φιλί της ζωής από τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες ο πρωθυπουργός προορίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για αντιπρόεδρο της ετοιμόρροπης κυβέρνησης, της οποίας ουσιαστικά η θητεία ολοκληρώνεται την ημέρα της ψήφισης των μέτρων.

Την ίδια ώρα πληροφορίες, οι οποίες ήδη δημοσιοποιούνται, αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητάει κάποια υπουργεία σε επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί μετά την ψήφιση των μέτρων. Η διακίνηση αυτών των πληροφοριών, από όποιο κέντρο και αν προέρχονται, έχει έναν αντικειμενικό σκοπό: Να στείλει το μήνυμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ «ψηφίστε τα μέτρα και κάποιοι από εσάς θα πάρουν υπουργεία, καθώς ο πρωθυπουργός εμψυχώνει και στηρίζει τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο». Αυτή η απέλπιδα προσπάθεια, αυτή η διαδικασία, αποτελεί τον τελευταίο τρόπο συγκράτησης των διαρροών εν όψει της ψηφοφορίας.  Βέβαια ήδη από τις τελευταίες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Σωκράτη Ξυνίδη, οι οποίοι παραδοσιακά χρεώνονται στο περιβάλλον Παπανδρέου, εκείνο το οποίο προκύπτει ως συμπέρασμα είναι το εξής: Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο, το οποίο τρώγεται κρύο και ο Παπανδρεϊκοί γνωρίζουν να το «παίζουν» πολύ καλά αυτό το παιχνίδι και ανταποδίδουν τον υπονομευτικό ρόλο που - κατά δήλωσή τους- εκείνος διαδραμάτισε σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού. Ήδη έχει σταλεί το μήνυμα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι όχι μόνο αμφισβητείται από την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά ταυτόχρονα δεν την ελέγχει καν. Ποιος ξέρει; Μπορεί στο μέλλον ο Ευάγγελος Βενιζέλος να αναζητήσει πολιτικό καταφύγιο στο νέο, Κεντρώο ή Κεντροδεξιό κόμμα που σχεδιάζεται να συγκροτήσει ο Αντώνης Σαμαράς προσεκλύοντας όλες τις μνημονιακές δυνάμεις. Ήδη στελέχη ετοιμάζονται ώστε να επιταχύνουν τις εξελίξεις. Με τον ίδιο τρόπο που ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει μέσω διαρροών τελεσίγραφα στον Φώτη Κουβέλη, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα του στείλουν προσεχώς το δικό τους τελεσίγραφο: Ή αποχωρείς από την προεδρία ή μένεις εσύ και η σφραγίδα του κόμματος.

Στο άλλο στρατόπεδο, στον ισχυρό πόλο της κυβέρνησης δηλαδή στη Νέα Δημοκρατία, ο κύκλος των φιλοσαμαρικών δυνάμεων και κύκλων διαλαλεί (ωιμέ) ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τις μοναδικές πολιτικές δυνάμεις, που μπορούν να εγγυηθούν τη σταθερότητα. Βέβαια πόσο σταθερή είναι μία πολιτική δύναμη, η οποία δεν συγκεντρώνει καλά – καλά 130 έδρες και για να πιάσει τις 127 εκμεταλλεύτηκε τον εκτρωματικό εκλογικό νόμο αυτό είναι άλλη ιστορία. Μάλιστα λένε ότι κάποιοι απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης. Μα δεν καταλαβαίνουν ότι η ίδια η κυβέρνηση αποσταθεροποιεί το πολιτικό σκηνικό. Η τρικομματική κυβέρνηση που σχηματίστηκε το περασμένο καλοκαίρι είναι μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, η οποία ανέλαβε να φέρει εις πέρας μια ειδική αποστολή, δηλαδή την ψήφιση των λαοκτόνων μέτρων προς όφελος των δανειστών και το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μία τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει μακρύ ορίζοντα. Το «πολιτικό παιχνίδι» παίζεται μέχρι την ψήφιση των μέτρων. Στην συνέχεια η χώρα εισέρχεται σε φάση πολιτικής αστάθειας, στην οποία θα δοθεί τέλος όταν έρθουν οι επόμενες εκλογές, αν στο μεταξύ, βέβαια, δεν προκύψει κάποια μεταβατική κυβέρνηση και αν οι αμερικανικές εκλογές δεν αποτελέσουν τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λαϊκό έρεισμα. Τα μοναδικά της ερείσματα είναι: Οι τραπεζίτες, οι δανειστές, το Βερολίνο, η επιχειρηματική ελίτ, οι εφοπλιστές που δεν θέλουν να φορολογούνται και τα συμφέροντα που έχουν στήσει αντίσκηνα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας κομμάτια από την πίτα. Γατζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ο ένας «κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό» παρατείνουν την επιζήμια για τον λαό και την πατρίδα θητεία της τρόικας εσωτερικού στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας. Γνωρίζουν καλά ότι αν περάσουν τα μέτρα θα ξεκινήσει η κόλαση, τόσο για τον ελληνικό λαό, αλλά και για τους ίδιους. Γνωρίζουν ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα, η Άνγκελα Μέρκελ θα κατεβάσει τον αντίχειρα, όπως έκαναν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες στο Κολοσσαίο. Όπως και να έχει, πριν από της πύλες της κολάσεως, θα ανοίξουν οι πύλες του Κολοσσαίου … για το κοινό αυτό τη φορά, το οποίο θα κατεβάσει κι εκείνο τους αντίχειρες.

http://www.periodista.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger