E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Βιομηχανιες τσιγαρων θα διαφημιζουν τα ψεμματα τους!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012


Σε μια πρωτότυπη απόφαση κατέληξε δικαστήριο των ΗΠΑ το οποίο καταδίκασε καταδίκασε μεγάλες εταιρείες καπνού όχι σε πρόστιμο αλλά σε διαφημιστικές εκστρατείες επανόρθωσης, τις οποίες φυσικά θα πληρώσουν οι ίδιες.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters πρόκειται για την πιο βαριά μέχρι τώρα ποινή σε βάρος των εταιρειών οι οποίες βρίσκονται σε δικαστικές διαμάχες εδώ και 13 χρόνια.
Η ομοσπονδιακή δικαστής Γκλάντις Κέσλερ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων της εκστρατείας τονίζοντας πως οι νέες διαφημιστικές εκστρατείες πρέπει να αντισταθμίσουν την «παραπλάνηση εκ μέρους των εταιρειών στο παρελθόν», η οποία πηγαίνει πολύ πίσω στο 1964!
Σύμφωνα με την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου η διαφημιστική εκστρατεία θα πρέπει να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια και μεταξύ των μηνυμάτων βρίσκεται και το εξής: «Ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενες εταιρείες σκόπιμα εξαπάτησαν το αμερικανικό κοινό πουλώντας ψευδώς τσιγάρα χαμηλότερης πίσσας και ελαφριά τσιγάρα ως τσιγάρα που βλάπτουν λιγότερο από τα κανονικά». Άλλο μήνυμα θα αναφέρει ότι «τα τσιγάρα σκοτώνουν κατά μέσο όρο 1.200 Αμερικανούς κάθε μέρα».
«Το να απαιτεί κανείς από τις καπνοβιομηχανίες να πουν επιτέλους την αλήθεια είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει απέναντι στις καταστροφικές συνέπειες που προκαλούν τα προϊόντα τους», δήλωσε ο Μάθιου Μάιερς, πρόεδρος της αντικαπνιστικής ομάδας με έδρα την Ουάσιγκτον.
«Αυτά τα μηνύματα κάνουν ακριβώς αυτό που πρέπει. Είναι ξεκάθαρα, στοχευμένα, ευνόητα και παραθέτουν απλώς τα γεγονότα», λέει με τη σειρά της η Έλεν Βάργιας η οποία βρίσκεται πίσω από την αντικαπνιστική εκστρατεία «Truth» η οποία από το 2000 δίνει μάχη κατά του εφηβικού καπνίσματος.
Υπενθυμίζεται πως οι μεγαλύτερες αμερικανικές καπνοβιομηχανίες δαπάνησαν 8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2010 για να διαφημίσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, ένα… μικρό ποσό σε σχέση με τις δαπάνες των 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2006.
Οι προθέσεις των εταιρειών για το αν θα ασκήσουν έφεση δεν είναι ακόμη σαφείς.

http://www.pkool.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger