E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ακομη και ο «Οβελιξ» εγκαταλειπει τη Γαλλια για να γλιτωσει απο τη φορολογια

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012


Ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός και «ιερό τέρας» του γαλλικού κινηματογράφου Ζεράρ Ντεπαρτιέ φέρεται να πρωταγωνιστεί σε νέα φημολογία που τον θέλει να «την κάνει» από τη χώρα και να εγκαθίσταται σε μια μικρή βελγική πόλη απολαμβάνοντας τα φορολογικά προνόμια που παρέχει η νομοθεσία της χώρας.
Στην αποκάλυψη αυτή προέβη η βελγική εφημερίδα «Le Soir» και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Ο Ντεπαρντιέ θεωρείται ως ένας από τους ανθρώπους που διαφημίζουν τη χώρα στο εξωτερικό και ήταν αναμενόμενο να βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής. Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του δημάρχου της πόλη Ρουμπέ, μιας από τις φτωχότερες στη χώρα, τονίζει ότι υπάρχει απογοήτευση για τη στάση του Ντεπαρντιέ, καθώς έπρεπε σε αυτές τις στιγμές να φανεί πιο αγωνιστικό και να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αγαπημένος κινηματογραφικός «Οβελίξ» σκέφτεται να εγκατασταθεί στον «Δρόμο των εκατομμυριούχων» όπως αποκαλείται μια οδός της βελγικής πόλης Νεσίν όπου τα τελευταία είκοσι χρόνια μετοικίζουν πλούσιοι Γάλλοι.
Μάλιστα, οι σκέψεις του Φρανσουά Ολάντ για αύξηση της φορολογίας έως και 75% για τους πολύ πλούσιους αναμένεται να εντείνει το φαινόμενο της «πλούσιας μετανάστευσης».
Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί ζάπλουτοι Γάλλοι έχουν ταχθεί απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας για τις φημολογούμενες φορολογικές μεταρρυθμίσεις με καλύτερο παράδειγμα τον δισεκατομμυριούχο Μπερνάρ Αρνό


http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger