E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Φανατικοι Μουσουλμανοι στο Πακισταν εβαλαν φωτια σε σχολειο για υποθεση «βλασφημιας»

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012


Απογοητευμένοι είναι οι ακτιβιστές υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν, καθώς δεν βλέπουν την κυβέρνησή τους διατεθειμένη να επιφέρει μεταρρυθμίσεις στους αμφιλεγόμενους νόμους περί βλασφημίας. Αυτό υποδεικνύει η πρόσφατη επίθεση σε σχολείο θηλέων με τη δικαιολογία της εξύβρισης των θείων.
Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη πλήθος 200 περίπου ατόμων έβαλε φωτιά σε σχολείο θηλέων στην Πακιστανική πόλη Λαχόρη. Κίνητρο της πράξης αποτέλεσε η φήμη ότι μέλος του διδακτικού προσωπικού μοίρασε σε μαθήτριες της 6ης δημοτικού «βλάσφημο» υλικό.
Την «ένοχη» δασκάλα αναζητά η Πακιστανική Αστυνομία, η οποία έχει εξαφανιστεί, προφανώς κρυβόμενη από του διώκτες της, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας υπό κράτηση βρίσκεται ο 76χρονος διευθυντής του σχολείου.
Επίσης, κατά τη διάρκεια των αναταραχών, δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, με απολογισμό ένα θύμα.
Τα τοπικά δίκτυα μετέδωσαν την είδηση, λέγοντας πως οι διαμαρτυρόμενοι ανήκαν σε θρησκευτικά κόμματα και Ισλαμιστικές οργανώσεις, κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η δασκάλα είχε αναθέσει στις μαθήτριες της έκτης δημοτικού να γράψουν μία έκθεση ιδεών με θέμα το Κοράνι,το οποίο όμως φέρεται να περιείχε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς σχετικά με τον προφήτη Μωάμεθ.
Από την πλευρά του, το σχολείο εξέδωσε ανακοίνωση, καταδικάζοντας ευθέως την πράξη της δασκάλας:
«Η διεύθυνση του σχολείου και οι ιδιοκτήτες δεν σχετίζονται κατά κανένα τρόπο με αυτή την ανάρμοστη πράξη... Ζητάμε από την κυβέρνηση και την αστυνομία να πράξει όπως ορίζει ο νόμος και να διερευνήσει τα πραγματικά κίνητρά της».

http://www.iefimerida.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger