E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Focus για τα γενοσημα. «Οι ασθενεις νιωθουν ασχημα απο στομαχικες διαταραχες και ταχυκαρδιες

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012


Στρες, στομαχικές διαταραχές και ταχυκαρδίες είναι οι συνήθεις παρενέργειες, από τις οποίες υποφέρουν οι ασθενείς στη Γερμανία, 
από τη στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ έβαλε με το ζόρι στη ζωή τους τα ανώνυμα και επικίνδυνα γενόσημα.

Το γερμανικό περιοδικό «Focus», με εκτενές δημοσίευμα, αναφέρεται στο διογκούμενο πρόβλημα, καθώς πληθαίνουν συνεχώς τα παράπονα ασθενών και γιατρών. «Τα πράσινα χάπια είναι το ίδιο καλά με τα κόκκινα;» είναι ο τίτλος του άρθρου, που διατυπώνει με απλά λόγια τον καθημερινό φόβο των ασθενών και κυρίως των ηλικιωμένων: πώς μπορούν να εμπιστευτούν φτηνά, ανώνυμα σκευάσματα δραστικής ουσίας, που παράγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου;

Η ζωή της Μπάρμπαρα Σ., συνταξιούχου, μετά από χρόνιες ασθένειες και μια επέμβαση bypass, εξαρτάται από 36 χάπια ημερησίως. Η αυστηρή ρουτίνα των φαρμάκων της άλλαξε αναγκαστικά, με την επέλαση των ανώνυμων γενόσημων στη Γερμανία. Άλλα ονόματα, άλλες συσκευασίες, άλλα χρώματα στα χάπια. Η Μπάρμπαρα Σ., σε κατάσταση σύγχυσης έχει έναν ακόμα φόβο: «Είναι τα καινούρια χάπια το ίδιο καλά με τα παλιά;».

Τον ίδιο φόβο έχουν οι περισσότεροι συνταξιούχοι στη Γερμανία, γράφει το Focus. «Οι ασθενείς νιώθουν άσχημα από την αλλαγή, γεγονός που έχει αρνητικές συνέπειες στη θεραπεία», σημειώνει ο κλινικός ψυχολόγος Winfried Rief.

Ο ίδιος σημειώνει ότι το άγχος των ασθενών αυξάνεται, καθώς γνωρίζουν ότι τα ανώνυμα γενόσημα παρασκευάζονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Μπαίνει σε κίνδυνο η θεραπεία

Εκτός από τους ασθενείς όμως διαμαρτύρονται και οι θεράποντες γιατροί. Τα ανώνυμα σκευάσματα βάζουν σε κίνδυνο τη θεραπεία, καθώς οι ασθενείς που είχαν συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, είτε δυσκολεύονται να προσαρμοστούν είτε παρουσιάζουν δυσανεξία σε αυτά.

Μία συνηθισμένη παρενέργεια είναι οι ξαφνικές ταχυκαρδίες. Πολλές τέτοιες μαρτυρίες ασθενών έχουν καταγραφεί, όπως αυτή μιας γυναίκας που μίλησε σε εκπομπή για την υγεία του δικτύου NDR. Σε άλλες περιπτώσεις «εξεγείρεται» το στομάχι των ασθενών και συχνά σημειώνεται δυσανεξία σε τροφές.

Όμως, σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών εγκυμονούν τα ανώνυμα γενόσημα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση της θρόμβωσης, της επιληψίας και παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα. «Σε αυτές τις περιπτώσεις», η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε ο ασθενής «δεν πρέπει να αντικαθίσταται», υποστηρίζει ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόνης, Ulrich Jaehde.

«Η λήψη ακατάλληλων σκευασμάτων μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, από έλλειψη αποτελεσματικότητας μέχρι ισχυρότατες παρενέργειες», τονίζει ο ίδιος.

Όπως φαίνεται, η στάση γιατρών και ασθενών στη Γερμανία είναι ενιαία απέναντι στα σκευάσματα χαμηλής ποιότητας, κατασκευασμένα κάτω από άγνωστες συνθήκες χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους και προδιαγραφές. Την ώρα που η κ. Μέρκελ θέλει να γεμίσει με φάρμακα-δολοφόνους και την Ελλάδα για να εξασφαλίσει τα κέρδη των γερμανικών βιομηχανιών παρασκευής ανώνυμων γενόσημων, παίρνει την απάντηση μέσα στην ίδια της τη χώρα.



Πηγή: http://www.zoomblog.org/2012/10/blog-post_7585.html#ixzz29Fue2IuR
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger