E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012


Αναγκάζομαι για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, να εκφράσω την αγανάκτησή μου, μέσα από τα διάφορα blocks του διαδικτύου που μου δίνουν αυτή την δυνατότητα.  Και το λέω αυτό γιατί δύο με τρεις φορές που έστειλλα επιστολές σε εφημερίδες, τις αγνόησαν.
Αφορμή για αυτό μου έδωσαν πάλι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αλλά κυρίως η αναλγησία των πολιτικών μας. Ο κόσμος καίγεται και αυτοί το βιολί τους. Λίστες, παραλίστες, φοροφυγάδων και ανθρώπων που έβγαλαν από την χώρα σε ξένες τράπεζες, μαύρο χρήμα, αποκαλύψεις, (όπως χαριστικοί διορισμοί, τοποθετήσεις σε θέσεις καίριες, ανθρώπων εξαρτημένων από αυτούς που τους τοποθετούν,) και τόσα άλλα που τελειωμό δεν έχουν.
Βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο της ύφεσης που οδήγησε αυτήν την χώρα και τους πολίτες  της στην εξαθλίωση και αυτό έγινε, από ότι φαινόταν από την αρχή  και τώρα πια έχει αποδειχθεί περίτρανα,  με την θέλησή των πολιτικών μας και είναι απορίας άξιον, πως μπορούνε ακόμη να μιλάνε και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι , ότι κάνουν το κάνουν για την σωτηρία της χώρας.
Αυτό όμως που μου κάνει τρομερή εντώπωση και αποτελεί παγκόσμια πρωτιά είναι, πως μπορούνε ακόμη και στέκονται στην εξουσία και διαπραγματεύονται την....  σωτηρία μας.
Έχουν το θράσσος να λένε οι υπουργοί της σημερινής ανίκανης κυβέρνησης, ότι αδίκως προπηλακίζονται από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, την στιγμή που σε άλλες χώρες της Ευρώπης, το παραμικρό σκάνδαλο αν συμβει και γίνει γνωστό, όχι μόνο εξαναγκάζονται εκ των πραγμάτων σε παραίτηση, αλλά οδηγούνται στην δικαιοσύνη, χωρίς να πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους από την Βουλή, γιατί απλά δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν πολιτικό. Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, (χρηματίσας επί 16 συνεχή χρόνια πρωθυπουργός της χώρας), για υπόθεση παράλειψης θα λέγαμε φοροδιαφυγής για εισοδήματα που μπήκαν στα ταμεία του κόμματος που ήταν πρόεδρος, θεωρήθηκε υπεύθυνος, τον πήγαν δικαστήριο και καταδικάστηκε σε οκτώ εκατομμύρια €  πρόστιμο. Όταν το λέω δεν με πιστεύουν αλλά δεν είναι δύσκολο αν κάποιος θέλει να το εξακριβώσει.
Οι δικοί μας λοιπον, βαρύνονται με τόσα πολλά σκάνδαλα, διαφθορές ρεμούλες,  χαριστικούς νόμους για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων, ή δικών τους ανθρώπων, με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, που είναι και συνταγματολόγος, (ήθελα να ήξερα που και πως διδάχθηκε συνταγματικό δίκαιο) και έχει το θράσσος να εμφανίζεται δημόσια και να λέει για διαφάνεια, νομιμότητα και πολλές άλλες μπούρδες, όπως τώρα με το σκάνδαλο της λίστας, που μας είπε ότι δεν είναι δουλειά των υπουργών να διερευνούν τέτοιες καταγγελίες κ.λπ. Τότε τι δουλεια κάνουν ήθελα να ήξερα αυτοί οι υπουργοί μας.  Το μόνο που κάνουν λοιπόν είναι να ικανοποιούν τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των δανειστών μας μη λογαριάζοντας αν αυτές τις συνεχώς επαναλαμβανόμενες  περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, είναι δυνατόν να τις αντέξουν οι πολίτες. 
Είναι όμως η εύκολη λύση, κόβουν από εκεί που δεν τους πονάει αυτούς και προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να μαζέψουν δισεκατομμύρια, που θα μπορούσαν με μια δίκαιη φορολογία να τα μαζέψουν από αλλού χωρίς να γονατίζουν τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Αντί αυτού με το φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζουν, θα πλωρώνουν περισσότερο φόρο οι μικροεισοδηματίες από του μεγαλοεισοδηματίες.
Ο δε κ. Βενιζέλος εμφανίζεται στα κανάλια πάρα πολύ προκλητικός, προσπαθεί διά της άμυνας να επιτεθεί στους πάντες. Άς το πάρει χαμπάρι το ΠΑΣΟΚ μας τελείωσε κ. Βενιζέλο και μαζί με αυτό και όλοι εσείς.
Άν είχαν έστω και λίγο φιλότιμο, τουλάχιστον οι σημερινοί κυβερνώντες, θα έπρεπε να πάρουν μία απόφαση τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν χωρίς καμία αμοιβή. Έτσι και αλλοιώς έχουν να συντηρηθούν για την υπόλοιπη ζωή τους και αυτοί και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, έχοντας δε και τόσα άλλα προνόμια, (μετακινήσεις και ταξίδια δωρεάν, τηλέφωνα, αλληλογραφιία δωρεάν, αυτοκίνητα, γραμματείς, γραφεία και τόσα άλλα), δεν θα ξόδευαν από την τσέπη τους ούτε ένα € και με τον τρόπο αυτό θα έδιναν το παράδειγμα και  θα ήταν ας πούμε ένα είδος παραδοχής της ευθύνης τους, σαν ένα είδος συγνώμης ας πούμε
Αλλά να μου πείτε τι λέω τώρα!!
Σήμερα δε διάβασα και το εξής καταπληκτικό.  Ο έλληνας ομογενής Ελευθεριάδης Γεώργιος Σάββας, απέστειλλε επιστολή στο Χάρβαρντ, (στο οποίο έχει κληθεί να ομιλεί σε σεμινάρια στους φοιτητές αυτού του περίφημου ανωτάτου ιδρύματος ο Γεώργιος Παπανδρέου και μάλιστα με παχυλή αμοιβή) και αποκαλεί τον τέως πολιτικό, προδότη και καταζητούμενο και έχει βέβαια πάρα πολύ δίκηο. Έχω πει και έχω γράψει πολλές φορές, ότι ο ΓΑΠ θα μείνει στην ιστορία σαν ο πρωθυπουργός της προδοσίας και της ντροπής. Και αυτή βέβαια δεν είναι μόνο δική μου γνώμη, άλλωστε με τις ενέργειές του και την παραδοχή του για τις συνομιλίες και συμφωνίες που είχε κάνει μήνες πριν τις εκλογές του 2009, στην ουσία αυτοαποκαλέιται προδότης.
Τον θεωρώ τον πιο ανίκανο και όχι μόνο, πολιτικό της νεώτερης Ελλάδος και τον ακολουθεί κατά πόδας και ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και πολύ φοβάμαι μην τον ξεπεράσει, γιατί δεν δείχνει να καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του. Όλο φούμαρα και τίποτα άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω που το πάνε.  Ή δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται ή είναι πάρα πολύ ανίκανοι για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ δημιούργησαν. Το δικαίωμα να βγάζω αυτό το συμπέρασμα, μου το δίνουν οι ίδιοι που συνεχίζουν ακόμη να συνομιλούν με τους τοκογλύφους δανειστές μας, που κάθε φορά που έρχονται, έχουν και περισσότερες απαιτήσεις. Αυτοί καλά κάνουν την δουλειά τους, όσο βλέπουν ότι εμείς υποχωρούμε μας εκβιάζουν και ζητάνε ακόμη περισσότερα. Εμείς δεν κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και να τους στείλλουμε από εκεί που ήρθαν. Η πρόεδρος της Αργεντινής σήκωσε το ανάστημά της και τους έδειξε το δάχτυλο, γιατί έβαλε το συμφέρον του λαού της, το αυτονόητο δηλαδή, πάνω από αυτό των δανειστών της. Οι δικοί μας οι δουλοπρεπείς δεν το καταλαβαίνουν αυτό;;;;;;;;;;  Τι να υποθέσει κανείς, ποια συμφέροντα επιβάλουν να μην προβάλουμε το συμφέρον του λαού μας, αλλά αυτό των δανειστών μας;;
Αν συνεχίσω να γράφω για όλα όσα σκέφτομαι, θα γράψω βιβλίο για αυτό περιορίζομαι σε αυτά και επιφυλάσσομαι ανάλογα με τις εξελίξεις που τρέχουν με ταχύ ρυθμό, να επανέλθω.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

IOANNIS MENGOS
Marthabräustr. 8
82256 Fürstenfeldbruck
Deutschland                                                          
Fürstenfeldbruck 05.10.2012


http://kanapedatos.blogspot.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger