E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο Φοιβος Δεληβοριας ανοιξε...βεντετα με τη Χρυση Αυγη!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012


Τι είπε στο facebook για το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου και τους ψηφοφόρους του

Στα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο», με αφορμή την αμφιλεγόμενη παράσταση «Corpus Christi», αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο facebook ο Φοίβος Δεληβοριάς, ξεσπώντας κατά της Χρυσής Αυγής και όλων όσων επιτρέπουν «στη λογοκρισία να πάρει τη θέση της κριτικής και στην αυτοδικία να πάρει τη θέση της δικαιοσύνης».
«Δεν μου αρέσει να ρητορεύω μέσα απ'τα social media -πάντα πίστευα πως τα τραγούδια, για τύπους σαν κι εμένα, αρκούν. Δεν μπορώ, όμως, να κάνω πως αγνοώ αυτό που πάει να συμβεί. Ούτε και να μην πάρω -και από δω- αυτή τη θέση:
Λυπάμαι πάρα πολύ τους δειλούς ανθρώπους που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή και τα -φανερά ή κρυφά- εγκλήματά της.
Λυπάμαι πάρα πολύ την Ελληνική Αστυνομία και τους ηγέτες της Εκκλησίας μας, που κατάντησαν ακόμα πιο δειλά της όργανα.
Λυπάμαι πάρα πολύ τους καλλιτέχνες και τους δημοσιογράφους που κάνουν περιουσίες κολακεύοντας τα χαμηλότερα ένστικτα, μιλώντας για την «ανωτερότητα του λαού μας», «αγανακτώντας» και σηκώνοντας εύκολα την παχουλή γροθιά: είναι αυτοί που οδηγούν τον κόσμο στα φασιστικά μορφώματα και στις πράξεις αυτοδικίας» έγραψε ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός.
«Πάνω απ' όλα όμως λυπάμαι όλους εμάς, που τόσα χρόνια δηλητηριαζόμασταν απ' την ιδέα του χαρισματικού κλέφτη και καταφερτζή: τώρα, δείχνουμε πανέτοιμοι να δηλητηριαστούμε κι απ' την ιδέα του αυτόκλητου δολοφόνου «προστάτη».
Ο «λαός», που επικαλούνται ιστορικά όλοι οι υποκριτές του τόπου, δεν είναι κάτι αφηρημένο: είμαστε εμείς, οι άνθρωποι που ζούνε, δουλεύουνε και σκέπτονται εδώ. Aν επιτρέψουμε στη λογοκρισία να πάρει τη θέση της κριτικής και στην αυτοδικία να πάρει τη θέση της δικαιοσύνης, έχουμε κατέβει και το τελευταίο σκαλί: αν το κατέβουμε κι αυτό, έχουμε τελειώσει -και ως Έθνος και ως Λαός και (το κυριότερο) ως άνθρωποι.
Συγνώμη για το βαρύ μου κείμενο (μόνο βαρύγδουπα παίρνει, δυστυχώς, κανείς δημόσια θέση)...» κατέληξε

http://www.parapolitika.gr

 
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger