E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο Θοδωρος και η Γιαννα Αγγελοπουλου βαφτισαν τη βιλα των 4965 τετραγωνικων «πολυκαταστημα», επαιρναν ρευμα με φθηνοτερο τιμολογιο και γλιτωναν 35.000 ευρω απο το χαρατσι!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012


Ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου βάφτισαν την κατοικία των 4965 τετραγωνικών μέτρων «πολυκατάστημα», έπαιρναν ρεύμα με φθηνότερο εμπορικό τιμολόγιο και γλίτωναν 35.000 ευρώ από το χαράτσι. Ποιος τους «κάρφωσε».
Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, προκειμένου να μάθουν όλοι πως το ανάκτορο στο Παλαιό Ψυχικό αντί να είναι πληρώνει ρεύμα με βάση το οικιακό τιμολόγιο όπως όλοι, παίρνει ρεύμα από τη μέση τάση με το φθηνότερο εμπορικό τιμολόγιο Β1 που συνήθως δίδεται σε πολυκαταστήματα, βιοτεχνίες και νοσοκομεία.
Σύμφωνα μάλιστα με το Πρώτο Θέμα το συγκεκριμένο πολυτελές οίκημα όπου έγινε και το περίφημο πάρτι με τα πυροτεχνήματα που έκαψαν το αλσύλλιο του Ψυχικού, έχει κατανάλωση 50.000 κιλοβατωρών το μήνα την ώρα που μια μέση οικογένεια καταναλώνει 1700 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Με τη χρήση του μειωμένου τιμολογίου Β1, η οικογένεια Αγγελόπουλου πληρώνει από 0,05 έως 0,06 ευρώ την κιλοβατώρα ενώ η μέση οικογένεια πληρώνει από 0,06 έως 0,09 ευρώ την κιλοβατώρα (για τις πρώτες 2000 κιλοβατώρες). Συνολικά, οι απώλειες για τη ΔΕΗ από το σπίτι της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου ξεπερνά τα 5.000 ευρώ το τετράμηνο.
Εκτός από λιγότερα χρήματα για ρεύμα, το συγκεκριμένο σπίτι πληρώνει και μικρότερο Ειδικό Τέλος Ακινήτων . Κι αυτό γιατί εκμεταλλεύεται ένα νόμο που ψηφίστηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο νόμος 4047/2012 ορίζει πως για τα ακίνητα που δεν έχουν οικιακή χρήση και είναι επιφάνειας άνω των 1000 τ.μ., ο συντελεστής για το τέλος ακινήτων μειώνεται κατά 30% για το άνω των 1.000 τ.μ. τμήμα, και κατά 60% για το τμήμα από 2.000 τ.μ. και πάνω. Η έκπτωση που έχει πετύχει, λοιπόν, η οικογένεια Αγγελόπουλου από το χαράτσι της ΔΕΗ είναι τεράστια. Κι αυτό γιατί πληρώνει 51.115 ευρώ αντί για 86.388 ευρώ το χρόνο. Κερδίζει δηλαδή περίπου 35.000 ευρώ το χρόνο…
«Ο κ. Βενιζέλος έδωσε τη δυνατότητα στους πλούσιους, κατόχους μεγάλης περιουσίας, να έχουν τεράστια έκπτωση από το χαράτσι» υπογραμμίζει στο Πρώτο Θέμα ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο οποίος έχει παραδώσει τα στοιχεία για αυτήν όπως και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στον Εισαγγελέα.

http://www.pkool.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger