E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μετετρεψαν υπογεια δεξαμενη… σε σπιτι (Φωτο)

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Εντυπωσιακό!
Ένα ζευγάρι Βρετανών περιγράφουν στην Daily Mailπως μετέτρεψαν μία υπόγεια δεξαμενή στο… σπίτι των ονείρων τους. 
Η τσιμεντένια στρογγυλή δεξαμενή βρισκόταν στο Devon της Βρετανίας και παρέμενε αχρησιμοποίητη επί 5 χρόνια μέχρι που την αγόρασε το ζεύγος Hardy το 2008. Οι δυο τους πέρασαν από 40 κύματα μέχρι να ολοκληρώσουν το δύσκολο αυτό εγχείρημα. Ωστόσο, τα κατάφεραν και πλέον αυτό το περίεργο οίκημα -ίσως ένα από τα πιο ιδιαίτερα σπίτια στον κόσμο- πωλείται έναντι του ποσού των 1,25 εκατομμυρίων λιρών, δηλαδή κάτι παραπάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ!
Η εταιρεία ύδρευσης από την οποία το αγόρασαν, πουλούσε μαζί και άδεια προκειμένου ο χώρος να μετατραπεί σε ένα σπίτι με 5 υπνοδωμάτια με ενδεικτική τιμή τις 300.000 λίρες. Αν και πολλοί χλεύασαν την ιδέα, για τον πολιτικό μηχανικό Robert Hardy ήταν μια πρόκληση. 

“Πέρασα χρόνια ολόκληρα ανεγείροντας σπίτια σε επίπεδες εκτάσεις, κάτι που ήταν εξαιρετικά βαρετό”, διηγείται ο ίδιος. “Το σχέδιο είχε ένα σωρό ενδιαφέροντες πτυχές: πώς θα αντιμετωπίσεις προβλήματα με το βάρος, πώς θα ανοίξεις τη δεξαμενή;”
Τελικά, αποφάσισαν να δοκιμάσουν την κατασκευή του σπιτιού. Έτσι πούλησαν την ακίνητη περιουσία που διέθεταν, κερδίζοντας 300.000 λίρες. Ωστόσο, μια απρόσμενη εξέλιξη έθεσε σε κίνδυνο τα σχέδιά τους. Αυτό ήταν φυσικά η οικονομική κρίση που ξέσπασε την ίδια χρονιά. Αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες, το ζευγάρι κατάφερε να δανειστεί τις απαραίτητες 800.000 λίρες και να ξεκινήσει η κατασκευή.
Αρχικά, αφαιρέθηκε η χλόη πάνω από τη δεξαμενή, διαδικασία που έγινε με τα χέρια καθώς ο Hardy αμφέβαλε για την αντοχή της δεξαμενής στα μηχανήματα. Στη συνέχεια, τα συνεργεία κατέβηκαν στον πάτο της δεξαμενής προκειμένου να τοποθετήσουν ατσάλινες δοκούς που θα γινόντουσαν αργότερα ο σκελετός του σπιτιού. Οι δυσκολίες συνεχίστηκαν καθώς μπορούσαν να εργάζονται μόλις 3 ώρες κάθε ημέρες εξαιτίας των αναθυμιάσεων.
Τελικά, σχεδόν 3 χρόνια αργότερα ο κόπος ανταμείφτηκε καθώς το πανέμορφο οίκημα ολοκληρωνόταν με την τοποθέτηση των τζαμιών στη γυάλινη οροφή και την επίστρωση με γρασίδι στον περιβάλλοντα χώρο.

Ωστόσο, τον περασμένο Ιούνιο ένα σοβαρό ατύχημα τον ανάγκασε να αφήσει τη δουλειά του για ένα διάστημα. Έτσι το ζευγάρι πήρε την απόφαση να πουλήσει το σπίτι, το οποίο διατίθεται στην τιμή των 1.250.000 λιρών.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger