E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ωφελειστε την υγεια σας χωρις κοπο

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012


Θέλετε να κάνετε το καλύτερο δυνατό για την υγεία σας αλλά δίχως κόπο; Δείτε 6 "τεμπέλικους" τρόπους με θαυμαστά αποτελέσματα.


Κοιμηθείτε λίγο παραπάνω
Αν χρειάζεστε μια καλή δικαιολογία για να κοιμηθείτε λιγάκι παραπάνω, δεν έχετε παρά να επικαλεστείτε λόγους... υγείας! Σύμφωνα με έρευνα Νορβηγών επιστημόνων, όσοι ξυπνούσαν κουρασμένοι το πρωί είχαν κατά 27% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή ενώ όσοι υπέφεραν από αϋπνίες για ένα μήνα είχαν κατά 45% περισσότερες πιθανότητες καρδιακής προσβολής. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως η αϋπνία απελευθερώνει στο σώμα μας μεγαλύτερες ποσότητες κορτιζόλης (γνωστής και ως ορμόνης του άγχους) που έχει συνδεθεί με την εμφάνιση υπέρτασης και διαβήτη. Έτσι, λίγος ύπνος παραπάνω σίγουρα δεν έβλαψε κανέναν...
Καθίστε στον ήλιο
Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ σε πείσμα όσων μας εύχονται χαιρέκακα «καλό χειμώνα»... Επωφεληθείτε από την καλοκαιρία και βγείτε στον ήλιο με κάθε ευκαιρία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βιταμίνη D, γνωστή και ως βιταμίνη του ήλιου, θα κάνει θαύματα για την υγεία σας καθώς έχει αποδειχθεί πως καταπολεμά το διαβήτη, διευκολύνει την αναπνοή και κρατά μακριά ορισμένους τύπους καρκίνου. Φυσικά, πάντα με την χρήση αντηλιακού καθώς ο ήλιος πέρα από οφέλη έχει και «δόντια».
Φάτε σοκολάτα
Έχετε μανία με την σοκολάτα; Ξεχάστε τα «μη» και τις απαγορεύσεις και δώστε του «να καταλάβει» με γενναίες δόσεις σοκολάτας που φαίνεται πως κάνουν καλό και στην υγεία. Τα φλαβονοειδή που περιέχει ωφελούν την κυκλοφορία του αίματος ενώ η σοκολάτα έχει αποδειχθεί πως κάνει θαύματα και με την απόδοση του εγκεφάλου μας. Έτσι, φάτε ένα ακόμη κομματάκι (για το καλό σας...) αλλά με μέτρο γιατί η σοκολάτα παχαίνει και μάλιστα πολύ.
Συνάχι; Πιείτε κρασί!
«Μπουκωμένη» μύτη, συνάχι και βήχας; Μήπως σας πείραξε το κλιματιστικό του γραφείου που δεν κλείνει ποτέ; Καταπολεμήστε το βασανιστικό συνάχι όχι με τους παραδοσιακούς τρόπους αλλά με... ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί! Η ρεσβερατρόλη και οι πολυφαινόλες του κρασιού λειτουργούν κατά κάποιο τρόπο, όπως η αντιβίωση. Όταν οι ιοί εισχωρήσουν στον οργανισμό σας, το κρασί εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους. Και αν το κρασί δεν είναι το καλύτερό σας, τότε φάτε μερικά σταφύλια (ή ακόμη και τα φύλλα τους!) που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ρεσβερατρόλης.
Πολεμήστε τον καρκίνο με μπαχαρικά
Γνωστά από την αρχαιότητα για τις θαυματουργές ιδιότητές τους, τα μπαχαρικά ωφελούν ιδιαίτερα την υγεία και καταπολεμούν μια σειρά από ασθένειες. Η κουρκουμίνη είναι εκείνο το αντιοξειδωτικό που πέρα από το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα στα μπαχαρικά (π.χ. στο ινδικό κάρυ) έχει αναφερθεί πως καταπολεμά το διαβήτη, προστατεύει από το Αλζχάιμερ, καταπολεμά τους καρκινικούς όγκους και μειώνει τον πόνο της αρθρίτιδας. Βάλτε λοιπόν μπαχαρικά στη καθημερινή σας διατροφή όχι μόνο για νοστιμιά αλλά και για να προστατεύσετε την υγεία σας με εύκολο και... πικάντικο τρόπο!
Θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με ένα... μασάζ!
Έρευνα που έγινε στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai, στο Los Angeles, αποκάλυψε πως το θεραπευτικό άγγιγμα που γίνεται μέσω του μασάζ έχει ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία. Έτσι, μια συνεδρία μασάζ 45 λεπτών φαίνεται πως ενεργοποιεί τα λεμφοκύτταρα που καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτήρια. Το μασάζ καταπολεμά αποδεδειγμένα τις φλεγμονές, τις αλλεργίες και το άσθμα ενώ παράλληλα μειώνει και την παραγωγή της ορμόνης που είναι συνδεδεμένη με το άγχος. Αφεθείτε λοιπόν στα έμπειρα χέρια ενός ειδικού και ωφελήστε την υγεία σας με έναν από τους λιγότερο κοπιαστικούς τρόπους που θα συναντήσετε ποτέ.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger