E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

τροφες που μας βοηθουν να απαλλαγουμε απο την κακη διαθεση

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τέρμα η κατάθλιψη εύκολα και γρήγορα!


Έχετε πεσμένη διάθεση και δεν ξέρετε το λόγο; Μπορείτε να αποκτήσετε ξανά ενέργεια και χαρά για τη ζωήεντάσσοντας στο καθημερινό σας διαιτολόγιο συγκεκριμένες τροφές οι οποίες θα σας "ανεβάσουν", ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και η εποχή δε σηκώνει μιζέρια και κατάθλιψη.
Σολωμός και λευκά ψάρια: Περιέχουν πρωτείνες και λιπαρά οξέα τα οποία τα οποία δημιουργούν εγρήγορση στον οργανισμό και μάλιστα καταπολεμούν και την κατάθλιψη σύμφωνα με έρευνες.
Γαλοπούλα: Είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη αλλά και σε πρωτείνες. Άλλα τρόφιμα που περιέχουν τα συγκεκριμένα συστατικά είναι το γάλα με χαμηλά λιπαρά, το αρνί, το βοδινό και χοιρινό κρέας, τα τυριά, οι σπόροι κολοκύθας, τα πουλερικά, τα φιστίκια, τα φασόλια, η ρέγγα και τα αυγά.
Αυγό: Περιέχει ψευδάργυρο που χαρίζει ενέργεια.
Μπανάνα: Είναι καλή πηγή απλών και σύνθετων υδατανθράκων. Τα σάκχαρα, δηλαδή οι απλοί υδατάνθρακες δίνουν ευεξία ενώ οι σύνθετοι παρατείνουν τη διάρκειά της.
Μπίρα: Περιέχει βιταμίνη Β με αποτέλεσμα να φτιαχνει τη διάθεση και να μας κάνει πιο κοινωνικούς. Προσοχή όμως μην το παρακάνετε και από κοινωνικές καταλήξετε μεθυσμένες!
Μακαρόνια και ψωμί: Όταν η διατροφή περιέχει υδατάνθρακες, ο εγκέφαλος συλλέγει πιο εύκολα σεροτονίνη. Οι συγκεκριμένες τροφές σας εφοδιάζουν με εξτρά ενέργεια και ανεβάζουν τη διάθεση.
Μαύρη σοκολάτα: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και σε τρυπτοφάνη η οποία μεταβολίζεται σε σεροτονίνη. Περιέχει επίσης σημαντικές ποσότητες μαγνησίου και σεληνίου οι οποίες ενισχύουν την καλή διάθεση.
Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ η έλλειψη του οποίου συνδέεται με την κατάθλιψη. 'Αλλες τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ είναι οι φακές, τα μαύρα φασόλια και τα σπαράγγια.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger