E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

The Amazing Spider-Man

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012


Ως έφηβος που είναι, ο Peter Parker (Andrew Garfield) πασχίζει να συμβιβαστεί με την αληθινή του φύση. Επιπλέον, αναζητά τον δρόμο που θα τον φέρει κοντά στη συμμαθήτρια που έχει ερωτευτεί, τη Gwen (Emma Stone). Καθώς όμως ανακαλύπτει ένα μυστηριώδη χαρτοφύλακα που ανήκε στον πατέρα του (Martin Sheen), ξεκινά μία αναζήτηση του λόγου της εξαφάνισης των γονιών του πριν από πολλά χρόνια. Σύντομα, οδηγείται στο εργαστήριο του δρα Curt Connors (Rhys Ifans), ενός πρώην συνεργάτη του πατέρα του. Καθώς ο Peter έχει στο μεταξύ αποκτήσει υπερδυνάμεις, κινείται σταθερά σε πορεία σύγκρουσης με το alter ego του Connors, τον Lizard, ενώ οι σκληρές αποφάσεις που καλείται να πάρει, είναι εκείνες που θα τον αναδείξουν σε πραγματικό ήρωα.

Μολονότι ο Captain America ήταν ο ήρωας που γεννήθηκε ως αντίπαλο δέος στη δημοφιλία του Superman, ο ήρωας της Marvel με τη μαζικότερη απήχηση είναι ο Spider-Man. Τα αίτια αυτής του της απήχησης θα πρέπει μάλλον να αναζητηθούν στην ηλικιακή του ταύτιση με τον πυρήνα της fanbase των υπερηρωϊκών κόμικ. Ο Peter Parker είναι ένας γκαφατζής και όχι ιδιαίτερα δημοφιλής λυκειόπαις που αποκτά υπερδυνάμεις από το δάγκωμα μιας ραδιενεργούς αράχνης. Ο συνδυασμός των εφηβικών ανησυχιών με την κατατρόπωση χαρακτηριστικά μοχθηρών δυνάμεων του κακού (η πινακοθήκη κακών του Spiderman δεν έχει ανάλογο της εντός της εταιρείας και μόνο με εκείνη του Batman μπορεί να συγκριθεί) μίλησε κατευθείαν στην καρδιά του αγοραστικού κοινού. 

Μόλις 5 χρόνια μετά την (άκρως επιτυχημένη εισπρακτικά) τελευταία κινηματογραφική μεταφορά του χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη, η παραγωγός εταιρεία κάνει reboot στις περιπέτειες του. Το «The Amazing Spider-man» προσθέτει μια ενδιαφέρουσα πτυχή στη μυθολογία του ανθρώπου - αράχνη, καλύπτοντας με πέπλο μυστηρίου τον θάνατο των γονιών του, τον οποίο ο ήρωας καλείται να ξεδιαλύνει, κι αφήνοντας νύξεις για την εμπλοκή μιας γνώριμης στους φαν πολυεθνικής εταιρείας, της Oscorp. Το σπέρμα αυτής της ιδέας φυτεύεται στο παρόν φιλμ με στόχο να αναπτυχθεί σε εκείνα που θα ακολουθήσουν. Προς το παρόν εκείνο που μας απασχολεί είναι το origin του χαρακτήρα. 



 ΠΗΓΗ:  cinemanews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger